12 személy részére | Előkészületi idő: 30 perc | Főzési idő: 120 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
215 kcal | 12 g | 7 g | 41 g |
A szegfűborsot egy mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a többi fűszert, és alaposan összekeverjük.
A diabetikus mézpótlót, valamint a fűszereket egy edényben felmelegítjük.
Apró darabokban hozzáadjuk a vajat, és hagyjuk teljesen feloldódni.
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban robotgép segítségével habosra kavarjuk az eritritet és a tojásokat, majd kisebb részletekben hozzáadjuk a mézes, és a lisztes keveréket is.
A tészta masszát kivesszük a keverőtálból, 3 gombócot formálunk belőle, és legalább egy éjszakára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Másnap a hűtőből kivéve hagyjuk kicsit kiengedni, hogy könnyebb legyen nyújtani, és egy deszkát belisztezünk a nyújtáshoz.
Nyújtófával 3-4 mm vastagságú lappá nyújtjuk, és kiszúróformákkal kiszaggatjuk a tésztát.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük a figurákat, melyeket tetszés szerint díszítünk.