Összetevők:
- 1 fej vöröshagyma
- 160 gr spenót
- 2 tk só
- 2 darab lilahagyma
- 500 gr lencse
- 10 darab koktélparadicsom
- 440 gr halloumi sajt
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk fehér bors
- 2 ek étolaj
- 1 darab citrom
- 4 darab babérlevél
Elkészítés:
A lencsét főzés előtt jól átmossuk, majd fél órára vízbe áztatjuk.
A fokhagymát, és a vöröshagymát megtisztítjuk, mindkettőt apróra vágjuk.
Egy fazékban kettő evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, kicsivel később hozzáadjuk a fokhagymát is.
A lencsét leszűrjük, és a hagymákhoz adjuk.
Ízesítjük a babérlevéllel, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Közepes hőfokon kb. 30 perc alatt puhára főzzük, közben, ha szükséges pótoljuk a vizet alatta.
Ha a lencse szemek megpuhultak, fűszerezzük a sóval, és a borssal, majd hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.
A lila hagymát, és a spenótot előkészítjük: a spenótot átmossuk, a hagymát karikázzuk.
Egy serpenyőben a maradék olajat felhevítjük, rátesszük a lila hagymát, és a spenótot.
Addig kevergetjük, míg a hagyma üvegessé nem válik, a spenót pedig kissé összeesik.
Közben grill lapra tesszük a halloumi sajt darabokat, és mindkét oldalukat 2-3 perc alatt meggrillezzük.
Az elkészült lencsét a spenótos-hagymával összeforgatjuk, a tetejére halmozzuk a grillezett sajt darabokat, és a koktélparadicsommal együtt tálaljuk.