Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Csokis, diós kuglóf
csoki imádóknak , kuglóf , sütemény

Csokis, diós kuglóf Bevásárló listához


16 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 70 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
242 kcal 22 g 6 g 14 g
5 / 17 Értékelés:

Összetevők:

  • 120 gr vaj
  • 5 darab tojás
  • 120 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 3 ek eritrit
  • 100 gr Dr Oetker étcsokoládés tortabevonó
  • 200 gr dió
  • 100 gr diabetikus étcsokoládé

Elkészítés:

A diót egy mozsárban durvára aprítjuk, az étcsokoládét kisebb darabokra törjük, a vajat felolvasztjuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, az egész tojásokat, az olvasztott vajat, a sütőport, valamint az édesítőszert.
Ízesítjük a fahéjjal és a citrom héjjal, majd hozzáadjuk a felaprított diót, és a darabolt étcsokoládét.
Amennyiben száraznak találjuk a tészta masszát, kevés folyadékkal lazíthatunk rajta.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tészta alapanyagot pedig beleöntjük egy kivajazott, enyhén kilisztezett kuglóf formába.
A sütőbe téve, a kuglófot kb. 70 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük sütés közben az állagát. 
Ha elkészült, az étcsokoládés tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, és rögvest a kuglófra öntjük.