Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Tavaszi quinoa saláta
quinoa , tavaszi , vendégváró

Tavaszi quinoa saláta Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
233 kcal 13 g 7 g 23 g
5 / 17 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 tk só
  • 100 gr quinoa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 1 darab kígyóuborka
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítés:

A quinoát egy szűrő segítségével átöblítjük.
Egy magasabb falú edényben az étolajon megpirítjuk az átmosott quinoa szemeket, ettől kissé édeskés, diós ízt kapnak majd.
Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, ízesítjük egy teáskanál sóval, és lefedve kb. 15-20 perc alatt közepes lángon megfőzzük.
Akkor lesz kész, ha az összes folyadékot elfőtte.
Míg készül a quinoa, a zöldségeket: az uborkát, a paradicsomot, a paprikát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a fokhagymát pépesre zúzzuk.
A petrezselymet apróra daraboljuk.
Elkészítjük a dresszinget: az olívaolajat kikavarjuk a balzsamecettel, hozzáadjuk a pépesre zúzott fokhagymát, a fehér borsot és egy teáskanál sót.
A petrezselymet apróra daraboljuk, és az öntetbe szórjuk.
Ha kihűlt a quinoa, egy salátástálban összekeverjük a feldarabolt zöldségekkel és ráöntjük a petrezselymes-fokhagymás öntetet.