Összetevők:
- 200 gr vaj
- 2 darab tojás
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 ek reszelt citromhéj
- 50 gr eritrit
- 680 gr diabetikus lekvár
- 300 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
Elkészítés:
A szénhidrátcsökkentett lisztet egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a sütőporral, az eritrittel, valamint a reszelt citromhéjjal.
Belemorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk az egyik tojást, valamint annyi hideg vizet (3-4 evőkanálnyi), hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Folpackba tekerjük és 1-2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól összeálljon a tészta.
A hűtőből kivéve pár percig hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre engedjen.
A pite sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük.
A tésztának az egyharmad részét félretesszük, a maradékot pedig kb.1 cm vastagságú körré nyújtjuk, és belesimítjuk a sütőformába, úgy hogy peremet is hagyunk neki.
Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben téve maximum 15 percig, 180 fokon elősütjük.
Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd belesimítjuk a lekvárt.
A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, és derelyevágóval 0.5 cm-es csíkokra vágjuk, melyeket a sütire fektetünk egymásra merőlegesen.
Megkenjük a csíkokat egy felvert tojással, és sütőben további 40 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd tálalásig hűtőbe tesszük, hogy a lekvár teljesen megdermedjen.