Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Húsvéti hagymás vekni
húsvét , klasszikus , közepesen nehéz

Húsvéti hagymás vekni Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 85 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
179 kcal 2 g 5 g 29 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk vaj
  • 3 tk só
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 t.kanál cukor
  • 650 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék

Elkészítés:

Egy nagyobb méretű keverőtálban a csökkentett szénhidráttartalmú lisztet elkeverjük az instant élesztővel, a sóval, és a cukorral.
Hozzáadunk 3 dl langyos vizet, és a keverőgép dagasztópálcájával, vagy ha nincs robotgépünk, egy erősebb villával sima állagúvá dolgozzuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyre téve 40 percig kelesztjük.
Közben a megtisztított vöröshagymát rusztikusra vágjuk, és egy teflon serpenyőben a vajon megpirítjuk.
A megkelt tésztát kevés liszttel megszórt deszkára tesszük, és beledolgozzuk a pirított hagymát.
Kb. 5 percig gyúrjuk, majd három hosszúkás veknit formálunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetve, a tetejüket kereszt alakban bevagdosva további 20 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük a kenyérkéket.
(Akkor van megsülve a kenyér, ha az alját megkopogtatva tompa hangot ad.)