12 személy részére | Előkészületi idő: 20 perc | Főzési idő: 35 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
271 kcal | 23 g | 5 g | 33 g |
Első lépésként a répákat lereszeljük.
A tojásokat 6-8 perc alatt habosra keverjük az eritrittel.
A tojáshabba csurgatjuk az olajat, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát , az őrölt gyömbért, valamint a narancs reszelt héját.
Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport, és végül hozzáöntjük a darált, vagy mozsárban összetört diót.
Simára keverjük a tészta masszát, majd egy egy sütőpapírral bélelt, 32*22 cm méretű tepsibe öntjük.
180 fokon kb.45 perc alatt készre sütjük a süteményt. (Tűpróbával ellenőrzzük le, hogy átsült e a tészta.)
Közben elkészítjük a sütemény tetejére a habot:
A habtejszínt konyhai robotgép közepes fokozatán elkezdjük verni, majd hozzáadjuk az expressz zselatint, és a legmagasabb fokozaton a kíván állag eléréséig habosítjuk.
Ha kihűlt a sütink, a tetejét bevonjuk a tejszínes krémmel, megszórjuk egy kevés darált dióval, és tálalásig hűtőben tároljuk.