Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Chili con carne
chilis , csirkés , mexikói

Chili con carne Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
436 kcal 10 g 40 g 44 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 680 gr sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 darab paradicsom
  • 1 ág oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 500 gr csirkemell
  • 1 doboz csemege kukorica konzerv
  • 2 gr chili paprika

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük.
A konzervek levét leöntjük.
Egy magasabb falú serpenyőben az olajat felhevítjük, rátesszük a hagymákat, és néhány perc alatt együtt aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a csirkemellet, és többször kevergetve, fehéredésig főzzük.
Sózzuk, borsozzuk, majd rátéve a vörösbabot, a kukoricát, valamint a sűrített paradicsomot is, alaposan átforgatva tovább rotyogtatjuk.
Közben belekockázzuk a paradicsomokat, egy keveset vágunk bele a chiliből, végül rámorzsoljuk az oregánót.
Minél tovább főzzük a chili con carne-t alacsony hőfokon, annál ízletesebb lesz a végeredmény.
Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.