Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Csicseriborsóval, quinoával töltött édesburgonya csónakok
édesburgonya , húsmentes , quinoa

Csicseriborsóval, quinoával töltött édesburgonya csónakok Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 20 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
431 kcal 8 g 16 g 69 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 300 gr quinoa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk őrölt piros fűszerpaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 400 gr konzerv csicseriborsó
  • 800 gr édesburgonya

Elkészítés:

A konzerv quinoa levét leöntjük, félretesszük.
A csicseriborsót lecsepegtetjük, és egy konyharuhára téve szárazra töröljük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy közepes méretű tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral.
Beleszórjuk a tepsibe a csicseriborsót, és megszórjuk az őrölt pirospaprikával, valamint megöntözzük az olívaolajjal.
Az egészet alaposan átforgatjuk, majd sütőbe toljuk, és kb.30 perc alatt ropogósra sütjük.
Közben az édesburgonyát héjastól egy nagyobb fazékban feltesszük főni, annyi vízben, hogy ellepje.
Tűpróbával ellenőrízzük, hogy átpuhult-e, ha igen, akkor leszűrjük, és hosszanti irányban félbevágjuk.
Egy dinnyevájó kanállal kiszedjük a burgonyák közepét, félretesszük későbbre.
A kivájt burgonya csónakokat megtöltjük a lecsepegtetett quinoával, valamint a pirított csicseriborsóval.
Visszatesszük a sütőbe néhány percre pirulni, majd a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.