Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Gesztenyés, mascarponés fatörzs
cukormentes , desszert , elegáns , karácsonyra , kedvencünk , kényeztető , közepesen nehéz , mascarpone , ünnepi , vendégváró

Gesztenyés, mascarponés fatörzs Bevásárló listához


14 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 120 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
206 kcal 11 g 11 g 34 g
4,5 / 19 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr tönkölybúza liszt
  • 5 darab tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 darab narancs
  • 200 gr mascarpone light
  • 250 gr gesztenyepüré
  • 170 gr eritrit
  • 250 gr diabetikus kakaópor
  • 100 gr diabetikus étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Szétválasztjuk a tojásokat a piskótához: a sárgáját 80 gramm, a fehérjét pedig a maradék 40 gramm édesítőszerrel keverjük habosra.
Óvatosan összeforgatjuk a két habot, beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport; a masszát végül simává keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Egy nedves konyharuhára helyezzük a piskótát, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha kihűlt, a konyharuha segítségével feltekerjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét.
A mascarponét elkeverjük a gesztenyemasszával, a narancs lereszelt héjával és 50 gramm édesítőszerrel, majd beleforgatjuk az olvasztott csokoládét is. Fél órára hűtőbe tesszük.
Ha lehűlt a krém, kitekerjük a piskótát, és rásimítjuk a krém felét. Ismét feltekerjük, most már a töltelékkel együtt, és kívülről is bevonjuk a krémmel. Tálalásig hűtőben tartjuk.