Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Zöldséges marhahúsleves
hagyományos , házias , leves

Zöldséges marhahúsleves Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 200 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
236 kcal 6 g 34 g 18 g
5 / 16 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 csokor zellerzöld
  • 200 gr zeller gyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gr szemes bors
  • 5 tk só
  • 400 gr sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg marhalábszár
  • 100 gr kelbimbó
  • 1 fej karalábé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 gr fehérrépa

Elkészítés:

A marhalábszárat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy magasfalú levesfőző edényben kb. 3 liter hideg vízzel, alacsony hőfokon feltesszük főni, úgy hogy hozzáadjuk a szemes borsot és a sót is.
Közben a leveszöldséget: a sárgarépát, a fehérrépát, a zellergumót és a karalábét megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk.
A húslevest fedő nélkül felforraljuk, majd egy merőkanál segítségével leszedegetjük a habját.
Lassú tűzön, fedő alatt tovább főzzük, folyamatosan szedegetjük a tetejéről a habzó részt, majd amikor már megpuhult a marhahús, hozzáadjuk a petrezselyem zöldet és a zeller zöldjét, a vöröshagymát egészben, a fokhagyma gerezdeket, a kelbimbót, illetve a feldarabolt leveszöldséget.
A hús, és a zöldségek teljes puhulásáig főzzük a levest. (kb. 3 óra)
Tálaláskor kiszedjük külön tányérra a húst, valamint a zöldségeket, és egy szűrő segítségével átszűrjük az elkészült levest.