Elkészítés:
A marhalábszárat megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, feldaraboljuk, és egy magasfalú levesfőző edényben kb. 3 liter hideg vízzel, alacsony hőfokon feltesszük főni, úgy hogy hozzáadjuk a szemes borsot és a sót is.
Közben a leveszöldséget: a sárgarépát, a fehérrépát, a zellergumót és a karalábét megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk.
A húslevest fedő nélkül felforraljuk, majd egy merőkanál segítségével leszedegetjük a habját.
Lassú tűzön, fedő alatt tovább főzzük, folyamatosan szedegetjük a tetejéről a habzó részt, majd amikor már megpuhult a marhahús, hozzáadjuk a petrezselyem zöldet és a zeller zöldjét, a vöröshagymát egészben, a fokhagyma gerezdeket, a kelbimbót, illetve a feldarabolt leveszöldséget.
A hús, és a zöldségek teljes puhulásáig főzzük a levest. (kb. 3 óra)
Tálaláskor kiszedjük külön tányérra a húst, valamint a zöldségeket, és egy szűrő segítségével átszűrjük az elkészült levest.