Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Sütőtök röszti
őszi , sütőtökös , vegetáriánus

Sütőtök röszti Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
245 kcal 12 g 4 g 34 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 3 ek vaj
  • 300 gr sütőtök
  • 2 tk só
  • 1 csipet fehér bors
  • 600 gr burgonya

Elkészítés:

A burgonyát héjastól félpuhára főzzük meg úgy, hogy a közepe kemény maradjon.
Hámozzuk meg, hagyjuk kihűlni, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
A sütőtök darabot nyersen reszeljük hozzá a burgonyához, majd adjuk hozzá a sót, és a borsot is.
Egy evőkanál vajat olvasszunk fel egy serpenyőben, majd tegyük rá a reszelt zöldség keveréket, és egy fa spatula segítségével enyhén nyomkodjuk meg.
Alacsony hőfokon süssük kb. 8-10 percig, majd a spatulával simítsuk el a masszát úgy, hogy egy egybefüggő lepényt kapjunk.
A serpenyő pereménél adjunk hozzá még egy evőkanál vajat, hogy az alácsurogjon.
Fedjük le egy tányérral, és így folytassuk az alacsony hőfokon sütést további 10 percig, míg a sült oldala aranybarna lesz.
Fordítsuk meg a rösztit: először borítsuk a tányérra, aztán a tányérról csúsztassuk vissza a serpenyőbe.
Adjunk hozzá a pereménél ismét egy evőkanál vajat, és süssük készre még további 10 perc alatt.