Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Grillezett gazpacho leves
Grillezett gazpacho leves
Grillezett gazpacho leves
krémes , mediterrán , nyári hűsítő , paradicsomos

Grillezett gazpacho leves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
138 kcal 3 g 6 g 21 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 3 szál zellerzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk só
  • 3 darab kaliforniai paprika
  • 3 szál petrezselyem
  • 4 darab paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 darab kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 darab citrom

Elkészítés:

Grillsütőn megsütjük a zöldségeket:
A  kaliforniai paprikát a héjával lefelé fordítva, kb. 20 percig sütjük forgatás nélkül.
Ha kihűlt, lehúzzuk a héját.
A paradicsomot és a hagymát szintén héjastól lefelé fordítva grillezzük 10-12 percig.
A fokhagyma gerezdeket alufóliába csomagolva, kb. 5 percig sütjük, míg megbarnul, és megpuhul.
A paradicsomot, miután megtisztítottuk az elszenesedett részektől, lehúzzuk a héját, és a fokhagymával, paprikával, uborkával apróra vágjuk.
Turmixgépben simára turmixoljuk.
Hozzáadjuk a citromlevet, az olajat, sót, petrezselymet és a zellert. Simára keverjük.
Végül  összevegyítjük 4 dl jeges vízzel.
Fokhagymával ízesített krutonnal tálalhatjuk.