6 személy részére | Előkészületi idő: 30 perc | Főzési idő: 90 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
450 kcal | 17 g | 42 g | 23 g |
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A marhahúst megtisztítjuk, feldaraboljuk, a zöldségeket felszeleteljük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az étolajat, részletekben rátesszük a húst, megpirítjuk, míg szép barna nem lesz minden oldala.
A hús darabokat kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gyöngyhagymákat és a gombát, majd azokat is kiszedjük.
Visszatesszük a húst a serpenyőbe, rászórjuk a sót és a borsot, majd meghintjük a liszttel, és összerázzuk, hogy a húskockákat a liszt mindenhol beborítsa.
A serpenyőt betesszük a sütőbe, és kb 5 percig bent hagyjuk, míg a liszt a húson ropogós bevonatot nem képez.
Ezután ráöntjük a húsra a húslevest, hozzáadjuk a paradicsompürét, a vörösbort, a fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Főzőlapon felforraljuk, majd visszatesszük a sütőbe, és 150 fokon, 2-3 órán keresztül a hús teljes puhulásáig sütjük.
Közben érdemes időnként megkavarni, onnan fogjuk tudni, hogy elkészült, ha a hús szétomlik, és a szaft már besűrűsödött.
Míg puhul a marha, egy serpenyőben kevés vajhoz hozzáadjuk egy fél citrom levét, és ha habzani kezd, akkor tesszük bele az előzőleg megpirított gombát és a hagymát.
Az elkészült marharaguhoz hozzákeverjük a vajas gombát és hagymát, és együtt melegen tálaljuk.