Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Stroganoff bélszín
húsimádóknak , klasszikus , ünnepi

Stroganoff bélszín Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
433 kcal 24 g 36 g 19 g
5 / 14 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 600 gr marhahús
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek dijoni magos mustár
  • 330 gr 10%-os tejföl

Elkészítés:

A marhahúst megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk.
Az étolajat egy serpenyőben magas hőfokon elkezdjük hevíteni, rátesszük a húst kis adagokban, és megpirítjuk úgy, hogy minden oldalán kérget kapjon.
Ha elkészültünk a pirítással, félretesszük a húst, nem mossuk ki a serpenyőt, és a benne maradt maradék szafton megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Kb. 3-4 perc után megszórjuk a liszttel, és további 1 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, a passzírozott paradicsomot, a mustárt, és felöntjük 200 ml vízzel.
Ízesítjük a sóval és a borssal, végül rátesszük a pirított hús darabokat, és a hús puhulásáig főzzük.
Gazdagíthatjuk a ragut ízlés szerint gomba szeletekkel, illetve karikára vágott savanyú ubokával is, de az eredeti recept ezeket nem tartalmazza.