Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Egészben sült aranydurbincs lilahagymás-tejföl köntösben
halas , karácsonyra , ünnepi

Egészben sült aranydurbincs lilahagymás-tejföl köntösben Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
414 kcal 21 g 48 g 14 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 tk vaj
  • 2 tk só
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 darab citrom
  • 800 gr aranydurbincs
  • 330 gr 10%-os tejföl

Elkészítés:

A citromot, és a lilahagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát pépesítjük.
A megtisztított halakat beirdaljuk, és kívül-belül alaposan bedörzsöljük a sóval.
A hasüregébe teszünk egy-egy karika citromot, és a fokhagyma püréből is egy keveset.
A megmaradt fokhagyma pürét elosztjuk az irdalásokban.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, erre helyezzük a sütésre előkészített halakat.
160 fokon 30 percig sütjük, közben a saját zsírjával locsolgatjuk.
 Amikor már majdnem megsült a hal, elosztjuk rajta a lilahagyma karikákat, a tejföllel végiglocsoljuk, majd a sütő hőmérsékletét felvesszük 200 fokra, és még további10 percig sütjük.