Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Rácsos meggyes pite
cukormentes , desszert , meggyes

Rácsos meggyes pite Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
274 kcal 16 g 6 g 48 g
4,5 / 36 Értékelés:

Összetevők:

  • 80 gr vaníliás pudingpor
  • 200 gr vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 240 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 tk őrölt fahéj
  • 1000 gr meggy
  • 80 gr fehérliszt
  • 250 gr eritrit
  • 2 ek 10%-os tejföl

Elkészítés:

 A kétféle lisztet, a sütőport, a sót, és az eritritből 150 grammot egy keverőtálba kimérünk.
Hozzáadjuk a darabokra vágott szobahőmérsékletű vajat, 1-2 evőkanál tejfölt és az egyik tojást.
Gyors mozdulatokkal puha, rugalmas tésztává gyúrjuk, amit két részre osztva hűtőbe teszünk 30 percre pihenni.
Közben elkészítjük a meggyes tölteléket:
A fagyasztott, vagy friss magozott meggyet egy edényben elkezdjük közepes lángon melegíteni.
Hozzáadjuk a maradék eritritet, a fahéjat, és megszórjuk a pudingporral.
Kb. 15 perc alatt zselés állagúvá főzzük.
A pihenőidő letelte után az egyik tészta darabot lisztezett nyújtódeszkán kerek lappá nyújtjuk, úgy, hogy a tésztát fel tudjuk hajtani a piteformában az oldalsó peremrészig.
A formába simítjuk a tésztát, megszórjuk a zsemlemorzsával, és rákanalazzuk a meggyes tölteléket.
A másik tésztalapot szintén vékony kerek lappá nyújtjuk, de ezt már csíkokra vágjuk, és a csíkokkal rácsszerűen betakarjuk a süteményünket.
A megmaradt tojással megkenjük a rácsokat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.