4 személy részére | Előkészületi idő: 25 perc | Főzési idő: 60 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
479 kcal | 13 g | 13 g | 74 g |
Először megsütjük a céklákat: megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és összeforgatjuk egy hőálló tálban a mézpótlóval, az olívaolajjal, valamint a kakukkfűvel.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Ha elkészült, egy keveset félreteszünk, a többit pedig összeturmixoljuk kb.1dl vízzel és a főzőtejszínnel.
Az apróra vágott vöröshagymát az étolajon egy serpenyőbe téve üvegesre pároljuk.
Beleöntjük a risottó rizst és kevergetve addig hevítjük, amíg áttetszővé válik.
Felöntjük a fehérborral, és ha már elpárolgott, elkezdjük kisebb részletekben hozzáadni az alaplevet, amit folyamatosan pótolni kell.
Közben sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát.
Egészen addig főzzük, amíg a rizottó el nem éri a kívánt állagot.
Ha elkészült, hozzákeverjük a cékla pürét, és megszórjuk a félretett cékla- és dió darabkákkal.