Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Torta di mele- olasz almás pite
cukormentes , gyümölcsös , olaszos

Torta di mele- olasz almás pite Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
158 kcal 11 g 4 g 31 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 125 gr vaj
  • 4 darab tojás
  • 3 tk sütőpor
  • 180 gr eritrit
  • 150 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
  • 2 darab citrom
  • 4 darab alma

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A vajat mikróban megolvasztjuk, a citrom héját lereszeljük, a lisztet pedig elkeverjük a sütőporral és az eritrittel.
A tojásokat habosra keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a lisztes-sütőporos keveréket, végül a reszelt citromhéjat.
A szeletelt almából néhány darabkát félreteszünk a torta tetejére, a többit beleforgatjuk a masszába.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, a tetejét a félretett almaszeletekkel díszítjük.
Előmelegített sütőbe téve, légkeveréssel, 180 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük.