Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mogyoróvajas banánkenyér
banán , cukormentes , mogyoróvaj

Mogyoróvajas banánkenyér Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
258 kcal 14 g 6 g 45 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 120 gr vaj
  • 3 darab tojás
  • 4 tk sütőpor
  • 50 gr mogyoróvaj
  • 200 gr eritrit
  • 50 gr diabetikus étcsokoládé
  • 300 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
  • 4 darab banán
  • 70 ml 0,1%-os tej

Elkészítés:

A tojásokat egy keverőgépben habosra keverjük az eritrittel.
Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajdarabkákat, és a tejet.
A banánok közül hármat villával pépesítünk, és összekeverjük a tojásos masszával.
Végül beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és addig keverjük, míg homogén tésztává áll össze.
A sütőformát kibéleljük egy sütőpapírral, és beleöntjük a tészta felét.
Egy teáskanállal kis gombócokat teszünk a mogyoróvajból a tésztára, majd megszórjuk a csokidarabkákkal.
Ráöntjük a tészta másik felét, végül a megmaradt banánt ketté vágva díszítjük a kenyerünket.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 170 fokon, kb. 60 perc alatt megsütjük.