4 személy részére | Előkészületi idő: 5 perc | Főzési idő: 20 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
159 kcal | 9 g | 6 g | 16 g |
A spárgát, az epret, a kékáfonyát, valamint a spenótot folyó víz alatt átöblítjük.
A spárga alsó, keményebb részét egy mozdulattal lepattintjuk, a zsenge részét pedig 10 percre beleállítjuk egy kancsó forralt vízbe.
A vajat a serpenyőben felolvasztjuk és rádobjuk a bébi spenótot. Enyhén sózzuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát és 1-2 percig kevergetjük, majd még mielőtt összeesnének a levelek, lehúzzuk a tűzről.
Az előkészített tányérokra halmozzuk a spenótot, rászeleteljük az epret és a spárgát, megszórjuk a feta sajttal, valamint az áfonyával.
A visszamaradt vajon felforraljuk a balzsamecetet míg jól besűrűsödik, végül ráöntjük a salátára és azzal együtt tálaljuk.