Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Csirkés paella
kedvencünk , mediterrán , szárnyas

Csirkés paella Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
370 kcal 10 g 16 g 55 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 gr sűrített paradicsom
  • 1 tk só
  • 2 gr sáfrány
  • 3 darab paradicsom
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 2 csipet kakukkfű
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 2 db csirkecomb bőrrel
  • 1 darab citrom
  • 200 gr Arborio rizs

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk.
A színes kaliforniai paprikákat csíkokra vágjuk, a paradicsomot kockázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
A csirkecombokat megtisztítjuk, félbevágjuk és egy serpenyőben a felhevített olajon elkezdjük pirítani.
Sózzuk-borsozzuk és majdnem készre sütjük, majd félretesszük.
A serpenyőben a helyére tesszük a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és rányomjuk a fokhagymát is.
Ízesítjük a kakukkfűvel végül hozzáöntjük a sűrített paradicsomot.
Visszatesszük a zöldséges alapra a csirkecombokat, felöntjük a húsleves alaplével és 10 percig hagyjuk közepes lángon rotyogni.
Hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst, amelyet finoman rázogatva eligazgatunk, hogy mindenhova kerüljön a serpenyőben.
Innentől kezdve már nem kavargatjuk a paellát, magas hőfokon felforraljuk, majd kb. 2 perc múlva levesszük alacsonyra a lángot és addig rotyogtatjuk, míg a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet, és az alja enyhén kezd lepirulni.
20-25 perc után levesszük a tűzről és még kis ideig alufóliával letakarva pihentetjük.
Tálaláskor a cikkekre vágott citrommal együtt kínáljuk