Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Kapros, tejszínes gombaleves
házias , kiadós , könnyű , zöldséges

Kapros, tejszínes gombaleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
149 kcal 7 g 8 g 13 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk só
  • 100 gr sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csokor kapor
  • 200 ml főzőtejszín 10%
  • 1 csipet fehér bors
  • 300 gr csiperke gomba

Elkészítés:

A csiperkegombát megmossuk, fölszeleteljük. A póréhagymát és a répát megtisztítjuk, karikára vágjuk.
 Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, kis idő múlva hozzáadjuk a répát és a gombát.
Megsózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
A főzőtejszínt a liszttel csomómentesre elkeverjük, és a forrásban lévő leveshez adva besűrítjük.
Finomra vágott kaporral tálaljuk.