6 személy részére | Előkészületi idő: 20 perc | Főzési idő: 50 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
77 kcal | 0 g | 1 g | 22 g |
A lilahagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a balzsamecetet, rákanalazzuk a mézpótlót és alaposan elkeverjük.
Rátesszük a hagyma karikákat és közepes lángon, többször megkeverve kb. 50 perc alatt karamellizáljuk.
Közben ízesítjük a sóval és a borssal, illetve ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet is.
Addig főzzük, míg sötétbarna színe és lekvár állaga nem lesz.
A hagymalekvárt sterilizált üvegekbe téve, jól lezárva akár fél évig is tárolhatjuk.
Kiváló kísérője a sülteknek, de szendvicsekben, hamburgerekben is igazi ízbomba főképp, ha ízesített balzsamecetet használunk.