6 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 30 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
208 kcal | 11 g | 4 g | 35 g |
Egy edényben felteszünk 1 liter vizet forrni.
Menet közben belecsurgatjuk a citrom kifacsart levét és az édesítőszert.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk és egy zöldséggyalu segítségével vékony szeletekre vágjuk.
Ha felforrt a víz hozzáadjuk az alma szeleteket és rövid ideig (2-3 perc) benne hagyjuk.
Ennyi idő alatt az almaszeletek épphogy felpuhulnak, tekerhetővé válnak.
Leszűrjük az almákat és papírtörlőre téve a felesleges vizet leitatjuk.
A leveles tésztát kiterítjük, hosszanti irányban hat egyforma csíkra vágjuk.
Ráfektetjük két sorban a csíkokra az almaszeleteket úgy, hogy fedésben legyenek és a felső sor túllógjon a tésztán.
Megszórjuk a csíkokat a fahéjjal, a tészta alját visszahajtjuk és feltekerjük rózsa formába.
Egy muffinsütő formát a vajjal kikenünk, beletesszük a rózsákat és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk édesítőszerrel vagy fahéjjal.