Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Kakukkfüves-gyömbéres csirke vele sült szilvával
fűszernövény , őszi , szilva

Kakukkfüves-gyömbéres csirke vele sült szilvával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 70 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
222 kcal 8 g 15 g 16 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 tk vaj
  • 500 gr szilva
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 tk só
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 mk gyömbér
  • 1 csipet fehér bors
  • 4 db csirkecomb bőrrel

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, a sóval és a fehérborssal alaposan bedörzsöljük.
A szilvákat félbevágjuk és kimagvazzuk.
Egy hőálló tálat kikenünk a vajjal, erre helyezzük a csirkecombokat és köré rakjuk a szilva darabokat is.
Ráreszeljük a gyömbért és előmelegített sütőben, fóliával letakarva 180 fokon elkezdjük sütni.
Kb. 40 perc sülés után levesszük a fóliát, hozzáöntjük a vörösbort, rámorzsoljuk a kakukkfüvet és további 25-30 percig a combok pirulásáig sütjük.
Polentával vagy quinoával tálaljuk.