4 személy részére | Előkészületi idő: 30 perc | Főzési idő: 30 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
355 kcal | 14 g | 11 g | 51 g |
A sütőtököt apróbb darabokra vágjuk és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 200 fokon puhára sütjük.
A körtéket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát pedig rusztikusra daraboljuk.
Az elkészült sütőtököt kivesszük, a héjáról leszedjük a húsát és egy villával összetörjük.
Egy levesfőző fazékban a vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rákanalazzuk a sütőtök pürét, valamint a darabolt körtét.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gyömbérrel, néhány percig kevergetjük, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk.
Egy turmixgép segítségével pürésítjük és tálkákba szedve, a kéksajtot rámorzsolva tálaljuk.