Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Kéksajtos sütőtök krémleves körtével
őszi , sütőtökös , ünnepi

Kéksajtos sütőtök krémleves körtével Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 30 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
355 kcal 14 g 11 g 51 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 600 gr sütőtök
  • 2 kk só
  • 2 darab körte
  • 50 gr kéksajt
  • 6 dl húsleves alaplé
  • 2 mk gyömbér
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

A sütőtököt apróbb darabokra vágjuk és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 200 fokon puhára sütjük.
A körtéket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát pedig rusztikusra daraboljuk.
Az elkészült sütőtököt kivesszük, a héjáról leszedjük a húsát és egy villával összetörjük.
Egy levesfőző fazékban a vajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, rákanalazzuk a sütőtök pürét, valamint a darabolt körtét.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a gyömbérrel, néhány percig kevergetjük, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk.
Egy turmixgép segítségével pürésítjük és tálkákba szedve, a kéksajtot rámorzsolva tálaljuk.