Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Amerikai pekándiós pite
bornintheusa , karácsonyra , pekándió

Amerikai pekándiós pite Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
360 kcal 28 g 5 g 42 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr zabliszt
  • 300 gr vaj
  • 2 darab tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 100 gr pekándió
  • 100 gr fehérliszt
  • 10 ek eritrit
  • 150 gr diabetikus mézpótló

Elkészítés:

A tészta száraz hozzávalóit: a kétféle lisztet, a sütőport, az édesítőszerből 4 evőkanálnyit, valamint egy csipet sót egy tálkába szitálunk.
Belemorzsolunk a darabolt vajból 200 grammnyit és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Ha szükséges adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi hideg vizet.
A gombóccá formázott tésztát folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk és beleterítjük a kb. 22 cm átmérőjű piteformába.
A tojásokat keverőtálban habosra verjük, hozzáadjuk a maradék eritritet, a maradék vajat, valamint egy csipet sót és a diabetikus mézpótlót.
A tésztára öntjük a masszát majd körkörösen rátesszük a pekándió darabkákat.
Előmelegített sütőben 160-165 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 35 perc alatt addig sütjük, míg a töltelék megszilárdul.
Tálalás előtt megvárjuk, míg teljesen kihűl.