Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mediterrán lazacfilé vele sült zöldségekkel
fehérjeforrás , karácsonyra , lazac

Mediterrán lazacfilé vele sült zöldségekkel Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
417 kcal 21 g 47 g 15 g
5 / 6 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 ek vaj
  • 5 gr szemes bors
  • 4 tk só
  • 2 ág rozmaring
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 darab lilahagyma
  • 6 darab koktélparadicsom
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 darab citrom
  • 800 gr bőrös lazacfilé

Elkészítés:

A lazacot megtisztítjuk és négy darabra vágjuk.
A fokhagymát megpuculjuk, vízszintesen félbevágjuk, a lilahagymát cikkekre szedjük.
A citromot felkarikázzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, rádobjuk a rozmaring ágakat és hagyjuk, hogy átjárja a vajat a rozmaring aromája.
A serpenyőbe tesszük bőrös felükkel lefelé a lazac darabokat és a hús kifehéredéséig sütjük. 
Közben sózzuk (lehetőleg nagyszemű sóval), borsot darálunk rá, majd óvatosan tányérokra tesszük és melegen tartjuk.
A visszamaradt vajra tesszük a paradicsomokat, a fokhagymát, és a lilahagymát.
Ha szükséges adunk hozzá egy kevés olívaolajat.
Néhány percig pirítjuk, majd a lazac mellé rendezve frissen tálaljuk.