8 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 40 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
414 kcal | 31 g | 9 g | 28 g |
Ha van otthon aprított mogyorónk azzal dolgozunk, ha nincs, akkor az egész mogyoró egyharmad részét félretesszük, a többit egy késes aprítógép segítségével felaprítjuk.
A csokis nápolyit morzsásra mixeljük és egy tálba tesszük.
Az aprított mogyoró felét a nápolyimorzsához adjuk és összekeverjük.
A mogyorókrémet néhány forgásra betesszük a mikrohullámú sütőbe, hogy hozzá tudjuk önteni a nápolyis masszához.
A masszát kézzel összedolgozzuk, kisebb diónyi adagokból golyót formázunk úgy, hogy a közepébe 1 szem egész mogyorót teszünk.
Az étcsokoládé tortabevonót forrásban lévő vízbe állítjuk, ha felolvadt egy tálkába öntjük és a golyókat megforgatjuk benne.
Célszerű a csokoládés tálkát az olvasztáshoz használt forralt víz fölé tenni, így a csokoládé nem dermed meg amíg dolgozunk vele.
A golyókat gyors mozdulatokkal meghempergetjük a maradék aprított mogyoróban.
Tálcára téve a csoki megdermedéséig hűtőben tartjuk.
Ehető ajándéknak tökéletes választás a fenyőfa alá.