8 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 60 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
384 kcal | 19 g | 22 g | 35 g |
A csirkemellet (ha nem kapunk darálva) aprítógép segítségével felaprítjuk, vagy darálón ledaráljuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és rusztikusra daraboljuk.
Egy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd kicsivel később hozzáadjuk a fokhagymát is.
Rátesszük a csirkehúst és gyakori kevergetés mellett megpirítjuk.
Ízesítjük a sóval és a fehér borssal, majd belemorzsoljuk a friss oregánót és a kakukkfüvet.
Végül hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt is és kevergetve, kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A reszelt cheddar sajtot belekeverjük a bolognai szószba.
A leveles tésztát 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy muffin sütőforma mélyedéseit kibéleljük vele.
Megtöltjük a pitéket a húsos-sajtos töltelékkel, végül a maradék tésztakorongokkal lezárjuk.
A piték tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.