Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Ausztrál húsos pite
húsimádóknak , újdonság

Ausztrál húsos pite Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
384 kcal 19 g 22 g 35 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab tojás
  • 500 gr sűrített paradicsom
  • 2 kk só
  • 1 ág oregánó
  • 2 ek olívaolaj
  • 550 gr leveles tészta light
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 500 gr csirkemell

Elkészítés:

A csirkemellet (ha nem kapunk darálva) aprítógép segítségével felaprítjuk, vagy darálón ledaráljuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és rusztikusra daraboljuk.
Egy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd kicsivel később hozzáadjuk a fokhagymát is.
Rátesszük a csirkehúst és gyakori kevergetés mellett megpirítjuk.
Ízesítjük a sóval és a fehér borssal, majd belemorzsoljuk a friss oregánót és a kakukkfüvet.
Végül hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt is és kevergetve, kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A reszelt cheddar sajtot belekeverjük a bolognai szószba.
A leveles tésztát 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy muffin sütőforma mélyedéseit kibéleljük vele.
Megtöltjük a pitéket a húsos-sajtos töltelékkel, végül a maradék tésztakorongokkal lezárjuk.
A piték tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.