Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Tejszínes spenótleves
antioxidáns , csupazöld , spenótos

Tejszínes spenótleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
138 kcal 7 g 6 g 12 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 kk só
  • 1 dl főzőtejszín 10%
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 100 gr burgonya
  • 500 gr bébispenót

Elkészítés:

A spenót leveleket megmossuk, lecsepegtetjük.
A vöröshagymát és a burgonyát tisztítás után apróra vágjuk, illetve felkockázzuk.
Egy levesfőző edényben felhevítjük a vajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát.
Fokhagymanyomó segítségével belepasszírozzuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát is.
Ízesítjük a sóval, a borssal, a szerecsendióval és felöntjük 4 dl vízzel.
Felforraljuk a levest, végül beletépkedjük a spenót leveleket és további 5-10 percig főzzük.
Botmixerrel pépesítjük, majd belecsurgatjuk a tejszínt és összeforraljuk.