4 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 35 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
138 kcal | 7 g | 6 g | 12 g |
A spenót leveleket megmossuk, lecsepegtetjük.
A vöröshagymát és a burgonyát tisztítás után apróra vágjuk, illetve felkockázzuk.
Egy levesfőző edényben felhevítjük a vajat és megdinszteljük rajta a vöröshagymát.
Fokhagymanyomó segítségével belepasszírozzuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát is.
Ízesítjük a sóval, a borssal, a szerecsendióval és felöntjük 4 dl vízzel.
Felforraljuk a levest, végül beletépkedjük a spenót leveleket és további 5-10 percig főzzük.
Botmixerrel pépesítjük, majd belecsurgatjuk a tejszínt és összeforraljuk.