Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mézes pácban sült húsvéti sonka
húsimádóknak , húsvét , vendégváró

Mézes pácban sült húsvéti sonka Bevásárló listához


10 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 180 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
413 kcal 28 g 31 g 12 g
5 / 13 Értékelés:

Összetevők:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1,5 kg parasztsonka
  • 1 ek mustár
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 ek diabetikus mézpótló
  • 1 ek balzsamecet
  • 8 darab babérlevél

Elkészítés:

A sonkát előző este beáztatjuk hideg vízbe.
Másnap reggel leöntjük róla a vizet, és egy magas falu edénybe helyezzük.
Mellé tesszük a megtisztított vöröshagymákat, a fokhagyma gerezdeket, valamint a babérlevelet.
Hideg vízzel színültig felöntjük a fazekat és nagyon lassú tűzön, fedő nélkül, a sonka fajtájától függően kb. 2-3 órán keresztül főzzük.
30-40 perc főzés után megkóstoljuk a levét, majd további félóránként újra kóstoljuk.
Ha nem sós a lé hozzáadunk egy kevés sót is, ha ugyanis ízetlen a főzőlé, akkor egy sótlan, kiázott sonka lesz a végeredmény. 
Közben elkészítjük a sütéshez a pácot: a diabetikus mézpótlót, a mustárt, valamint a balzsamecetet kikavarjuk.
Ha megpuhult a sonka kivesszük a főzőléből, áttesszük egy hőálló tálba és egyenletesen megkenegetjük a páclével.
200-210 fokra előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt pirulásig sütjük.
Tálaláskor friss tavaszi zöldségekkel, főtt tojással, illetve húsvéti kaláccsal kínáljuk.