Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Epres sajttortás casserole
cukormentes , eperözön , mascarpone

Epres sajttortás casserole Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
282 kcal 22 g 8 g 21 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 tk vaj
  • 2 darab tojás
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 250 gr mascarpone light
  • 2 dl habtejszín 30%-os
  • 200 gr földieper
  • 2 ek diabetikus mézpótló
  • 250 gr cukormentes kalács

Elkészítés:

A kalácsot felszeleteljük.
Az epret megmossuk és felkarikázzuk.
Egy tálban összekeverjük a mascarponét és a habtejszínt a tojásokkal, a mézpótlóval, valamint a fahéjjal.
Az előkészített hőálló tálat kikenjük a vajjal és rétegezzük benne az összetevőket: szorosan egymás mellé tesszük a kalács darabokat melyeket beterítjük a krém felével, erre rakjuk az eper szeleteket és még egyszer megismételjük a rétegezést.
Előmelegített sütőbe helyezzük a tálat és 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük a casserole-t.
Langyosra hűlve tálaljuk.