6 személy részére | Előkészületi idő: 15 perc | Főzési idő: 150 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
365 kcal | 25 g | 34 g | 3 g |
A pulykahús darabokat előző nap bepácoljuk.
Az étolajat ízesítjük a sóval, a borssal, valamint a chili paprikával és belepasszírozzuk a fokhagymát is.
Ezzel a páccal megkenjük a húsdarabok minden oldalát, rátesszük a rozmaring ágakat is és zárható dobozban egy éjszakán keresztül hűtőben érleljük.
Másnap kivesszük a pácléből a combokat és egy vágódeszkára terítjük őket egymás mellé.
Hengerként feltekerjük őket, majd egy spárgával szorosan átkötjük.
Hőálló sütőtálba helyezzük a roládot, befedjük alufóliával és 180 fokon kb. két és fél órán keresztül sütjük.
Ha már omlós a hús, a sütés vége felé eltávolítjuk az alufóliát és pirulásig sütjük.