Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Roston sült pisztráng édesburgonya pürével, citromos rozmaringmártással
édesburgonya , elegáns , főfogás , haladóknak , halas , rozmaringos , ünnepi

Roston sült pisztráng édesburgonya pürével, citromos rozmaringmártással Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 90 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
688 kcal 33 g 38 g 61 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 5 tk só
  • 3 ág rozmaring
  • 3 szál petrezselyem
  • 9 ek olívaolaj
  • 8 ml lime lé
  • 600 gr füstölt lazac
  • 2 ek főzőtejszín 10%
  • 3 csipet fehér bors
  • 1000 gr édesburgonya
  • 150 ml 0,1%-os tej

Elkészítés:

A halat meglocsoljuk az egyik citrom levével, fűszerezzük 2 teáskanál sóval, 1 csipet borssal; és hűtőszekrénybe téve legalább egy órán át hagyjuk érlelődni.
A hatóidő letelte után egy serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál  olívaolajat, és a hal mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
Leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.

Elkészítjük az édesburgonya pürét:  
Két evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a szintén felaprított petrezselyem zöldet. 
A megtisztított édesburgonyát puhára főzzük, és a főzőlevéből félreteszünk másfél decit.
Összetörjük a burgonyát, fűszerezzük két teáskanál sóval, egy csipet borssal, és összekeverjük a hagymás- petrezselymes olajjal.

A rozmaringmártáshoz a hagymát apróra vágjuk, és az olívaolajon lassú tűzön megpároljuk.
Hozzáadjuk a rozmaringot, és tovább folytatjuk a párolást kb. 10 percig.
Hozzáadjuk a lisztet, folytonos keverés mellett a tejet, a tejszínt, valamint a burgonya főzőlevét.
Fűszerezzük egy teáskanál sóval, egy csipet borssal. Az egészet összeforraljuk, majd belecsurgatjuk a citrom levét.