Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Sous vide kacsamell
kacsamell , őszi , sous vide

Sous vide kacsamell Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 200 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
278 kcal 13 g 37 g 4 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 kk só
  • 2 ág rozmaring
  • 4 darab kacsamell
  • 2 csipet fehér bors
  • 6 darab bazsalikom levél

Elkészítés:

A kacsamelleket megtisztítjuk, a bőrt mélyen, egészen a húsig beirdaljuk.
Mindkét oldalukat meghintjük kevés sóval és borssal.
A bazsalikom levelekkel és a rozmaring ágakkal együtt egy vákuumzacskóban levákuumozzuk.
A sous vide gépet feltöltjük vízzel és felmelegítjük 57 celsius fokra.
Miután a víz felmelegedett a levákuumozott melleket belehelyezzük és ízléstől függően 3-3,5 órán át hőkezeljük. (rose, well done)
A sous vide hatóidő letelte után a húsdarabokat kivesszük a zacskóból, papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges nedvességet.
Egy felhevített serpenyőben a melleket a bőrös felükkel lefelé kb. 5 percig pirítjuk, hogy a bőr jó ropogós és aranybarna legyen.
A sütés után tálalásig a sous vide kacsamellet hagyjuk 10 percig pihenni, hogy a belsejében lévő szaft szépen elrendeződjön és a hús lédús maradjon.