Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mexikói enchilada leves
chilis , könnyű , mexikói

Mexikói enchilada leves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
317 kcal 13 g 20 g 32 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 gr vörösbab konzerv
  • 300 gr sűrített paradicsom
  • 1 csipet só
  • 1 darab paradicsom
  • 1 ág oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 ek étolaj
  • 200 gr csirkemell
  • 200 gr csemege kukorica konzerv
  • 1 gr chili paprika
  • 1 darab avokádó

Elkészítés:

A csirkemellet ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk.
A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük.
A konzervek levét leöntjük.
Egy magasabb falú serpenyőben az olajat felhevítjük, rátesszük a hagymákat és néhány perc alatt együtt aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a csirkemellet és többször kevergetve fehéredésig főzzük.
Sózzuk, borsozzuk, majd rátéve a vörösbabot, a kukoricát, valamint a sűrített paradicsomot is alaposan átforgatva tovább rotyogtatjuk.
Közben belekockázzuk a paradicsomot, egy keveset vágunk bele a chiliből, rámorzsoljuk az oregánót.
Végül felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és felforraljuk.
Avokádószeletekkel tálaljuk.