Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Mentás zöldborsókrém leves parmezán chipssel
csupazöld , gyors , húsmentes , kényeztető , krémleves , sajtos

Mentás zöldborsókrém leves parmezán chipssel Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
226 kcal 12 g 15 g 14 g
5 / 6 Értékelés:

Összetevők:

  • 300 gr zöldborsó
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 tk só
  • 100 gr parmezán sajt
  • 10 darab mentalevél
  • 200 ml főzőtejszín 10%
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

A borsót a mentalevelek felével 4 dl vízben, a sóval, borssal puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, visszatesszük a tűzre, és hozzákeverjük a főzőtejszínt.
Összeforraljuk, és a szerecsendióval ízesítjük.
Elkészítjük a chipset:
A sajtot lereszeljük.
Egy száraz serpenyőt felhevítünk, kisebb halmokat teszünk bele a parmezánból.
Amint a sajt kezd keményedni, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
A levest a parmezán chipssel és a mentalevelekkel együtt tálaljuk.