Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Carbonara spagetti csicseriborsó tésztából
csicseriborsó , fehérjeforrás , fitt

Carbonara spagetti csicseriborsó tésztából Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
521 kcal 13 g 26 g 77 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 darab tojás
  • 1 kk só
  • 100 gr prosciutto sonka
  • 50 gr parmezán sajt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk fehér bors
  • 450 gr csicseriborsó tészta

Elkészítés:

A csicseriborsó tésztát enyhén sós, kb. 5 liter forrásban lévő vízben al dente-re főzzük.
A prosciutto sonkát felaprítjuk és egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk.
Egy keverőtálkában felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot, végül alaposan megszórjuk a frissen őrőlt borssal.
Folyamatos keverés mellett hozzáadunk  a tészta főzővízéből 2-3 decilitert.
A megfőtt, leszűrt tésztára öntjük a tojást, rászórjuk a pirított sonkadarabokat, majd lassú tűzön addig kevergetjük, míg a tésztán lévő öntet krémes állagúvá nem válik.
Melegen tálaljuk.