Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Spenótos-ricottás pite koktélparadicsommal
húsmentes , paradicsomos , spenótos

Spenótos-ricottás pite koktélparadicsommal Bevásárló listához


8 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 45 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
250 kcal 18 g 11 g 19 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 tk vaj
  • 4 darab tojás
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 250 gr ricotta
  • 1 szál póréhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db leveles tészta light
  • 250 gr koktélparadicsom
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 1 csipet fehér bors
  • 50 gr bébispenót

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és összeforgatjuk a spenótlevelekkel.
A piteformát kikenjük a vajjal és beleterítjük a leveles tésztát úgy, hogy peremet is hagyunk neki.
Megkenjük egy felvert tojással és 4-5 perc alatt elősütjük.
Ha van otthon szárazbabunk azt rászórhatjuk a vaksütéshez, hogy ne púposodjon fel sütés közben a tészta.
A maradék tojásokat és a főzőtejszínt habosra keverjük, ízesítjük a sóval, a fehérborssal, a szerecsendióval és hozzáadjuk a ricottát is.
Az elősütött tésztára terítjük a ricottás-tejszínes masszát, beleforgatjuk a spenótos-hagymás keveréket, megszórjuk a petrezselyemmel és a félbe vágott koktélparadicsomokkal és kb. 30 perc alatt, 180 fokon készre sütjük a pitét.