Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Olívás-spárgás tagliatelle Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
519 kcal 9 g 17 g 93 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 kk szerecsendió
  • 200 gr spárga
  • 1 ek só
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csipet fehér bors
  • 480 gr durumtészta
  • 1 darab citrom
  • 80 gr bébispenót

Elkészítés:

Egy magasabb falú edényben feltesszük forrni a tésztafőző vizet egy evőkanál sóval.
A tagliatelle-t a lobogó, sós vízbe tesszük és 5-6 perc alatt al dente-re főzzük.
A megmosott spárga alsó, keményebb szárvégét lepattintjuk, az ehető részt kisebb darabokra törjük.
Közben egy serpenyőben az olívaolajra dobjuk a spenótot és hozzáadjuk a spárga darabkákat is.
Néhány perc alatt megszórva a fehérborssal és a szerecsendióval megpároljuk.
Hozzáadjuk a megfőtt tésztát, ha szükséges a tésztafőzővízből is löttyintünk egy keveset rá.
Kevés citromlevet facsarunk rá és melegen tálaljuk.