Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Nyári lecsó ropogós libacombbal
házias , nyári , zöldséges

Nyári lecsó ropogós libacombbal Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 120 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
616 kcal 32 g 61 g 19 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 tk só
  • 300 gr paradicsom
  • 300 gr paprika
  • 2 tk őrölt piros fűszerpaprika
  • 4 db libacomb
  • 1 tk fehér bors
  • 4 ek étolaj

Elkészítés:

A libacombokat beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk.
A bőrös oldalukkal lefelé egy tepsiben, kettő evőkanál olajat aláöntve, alufóliával letakarva 180 fokon kb. fél órán keresztül sütjük.
Egy decinyi vizet öntünk alá, megfordítjuk és ismét letakarva teljes puhulásig sütjük.
Ha megpuhultak a combok fólia nélkül pirulásig sütjük őket.
Közben a vöröshagymát csíkokra, a paprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk.
Az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, erre tesszük a paprikát és néhány percig együtt pároljuk tovább.
Fűszerezzük a sóval, borssal, pirospaprikával, majd kb. 10 perc párolódás után hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is, mellyel további 30 perc alatt készre főzzük.