Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Vegetáriánus paella
mediterrán , vegetáriánus , zöldséges

Vegetáriánus paella Bevásárló listához


6 személy részére Előkészületi idő: 15 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
332 kcal 8 g 11 g 55 g
5 / 11 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 gr sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 2 gr sáfrány
  • 3 darab paradicsom
  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 2 csipet kakukkfű
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 1 darab citrom
  • 200 gr Arborio rizs

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk.
A színes kaliforniai paprikákat csíkokra vágjuk, a paradicsomot kockázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
A serpenyőbe tesszük a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és rányomjuk a fokhagymát is.
Ízesítjük a kakukkfűvel, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd felöntjük a húsleves alaplével és 10 percig hagyjuk közepes lángon rotyogni.
Hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst, amelyet finoman rázogatva eligazgatunk, hogy mindenhova kerüljön a serpenyőben.
Innentől kezdve már nem kavargatjuk a paellát, magas hőfokon felforraljuk, majd kb. 2 perc múlva levesszük alacsonyra a lángot és addig rotyogtatjuk, míg a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet, és az alja enyhén kezd lepirulni.
20-25 perc után levesszük a tűzről és még kis ideig alufóliával letakarva pihentetjük.
Tálaláskor a cikkekre vágott citrommal együtt kínáljuk.