Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Pulykahúsos karalábéleves
házias , kényeztető , könnyű , leves , pénztárcabarát

Pulykahúsos karalábéleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
236 kcal 13 g 18 g 14 g
5 / 1 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 tk só
  • 4 szál petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj
  • 300 gr karalábé
  • 250 ml főzőtejszín 10%
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 250 gr csirkemell

Elkészítés:

Egy vastagabb aljú edényben felhevítjük az olívaolajat.
Rátesszük a csíkokra vágott csirkemellet, többször megkavarjuk, egészen fehéredésig.
Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a csíkokra vágott karalábét; és a zöldségekkel együtt pirítjuk tovább.
Közben sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt néhány percig pároljuk.
Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön kb. 25 perc alatt puhára főzzük a répát és a húsdarabokat.
A főzőtejszínt és az étkezési keményítőt simára kavarjuk, majd a levesből egy merőkanálnyit hozzátéve beleöntjük a forrásban lévő levesbe.
1-2 perc alatt készre főzzük.
Tetejét friss petrezselyemmel díszítjük.