6 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 70 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
350 kcal | 7 g | 16 g | 54 g |
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
Egy magasabb falú edényben az étolajat felhevítjük, rátesszük a hagymát és aranyló barnára dinszteljük.
Körülbelül a felét félretesszük, a maradékhoz pedig hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót és a lencsét.
Néhány percig kavargatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és közepes lángon 30 percig főzzük.
Rátesszük az apróra vágott újhagymát, a koriandert valamint a spenót leveleket és további 15 percig együtt főzzük.
A keményítőt simára dolgozzuk egy kevés vízzel, belecsurgatjuk a levesbe és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a tésztát (spagetti tésztát javaslunk), ha szükséges adhatunk még hozzá vizet is és további 20 percig főzzük.
Végül levesszük a levest a tűzről és hozzákeverjük a joghurtot.
A tetejét megszórjuk a félretett sült hagymával és az apróra tépkedett mentalevelekkel.
A szeletekre vágott citrommal együtt tálaljuk.