Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Rozéra sült kacsamell narancsmázas bébirépával
elegáns , főfogás , haladóknak , karácsonyra , szárnyas , téli , ünnepi

Rozéra sült kacsamell narancsmázas bébirépával Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
207 kcal 6 g 21 g 21 g
5 / 6 Értékelés:

Összetevők:

  • 2 tk só
  • 1 darab narancs
  • 2 darab kacsamell
  • 1 csipet fehér bors
  • 25 gr eritrit
  • 600 gr bébirépa

Elkészítés:

A kacsamell bőrét beirdaljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
Egy vastagabb aljú serpenyőt felforrósítunk és beletesszük bőrös oldalával a kacsamelleket.
Kb. 5-6 percig sütjük, leöntjük róla a kisült zsiradékot, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve a sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Tálalásig pihentetjük, csak ez után szeleteljük fel.
Elkészítjük a köretet:
A répát, az édesítőszerrel feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje.
Forrás után főzzük még úgy 10 percig, majd a fedőt levéve hagyjuk, hogy a folyadék ragacsos állagú sziruppá sűrűsödjön össze.
Tálalás előtt rácsurgatjuk a kifacsart narancs levét.