4 személy részére | Előkészületi idő: 10 perc | Főzési idő: 35 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
334 kcal | 10 g | 31 g | 27 g |
A tőkehalfilé darabokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a citromot karikákra vágjuk.
A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk.
Egy sütőbe is tehető serpenyőbe öntjük az olívaolajat és megpirítjuk rajta a fokhagymát.
Rátesszük a hal darabokat és néhány perc alatt kérget pirítunk mindkét oldalukra.
Felöntjük a száraz fehérborral, hozzáadjuk a rozmaring ágakat, az olajbogyót és a citromkarikákat.
Lefedjük és pár percig együtt főzzük.
Végezetül felöntjük a sűrített paradicsommal és előmelegített sütőbe téve, 180 fokon kb.10 perc alatt összesütjük.