Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Olívás tőkehalfilé paradicsom mártásban
fitt , halas , olaszos

Olívás tőkehalfilé paradicsom mártásban Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
334 kcal 10 g 31 g 27 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 600 gr tőkehalfilé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 600 gr sűrített paradicsom
  • 2 tk só
  • 4 ág rozmaring
  • 3 ek olívaolaj
  • 20 darab olajbogyó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 1 darab citrom

Elkészítés:

A tőkehalfilé darabokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a citromot karikákra vágjuk.
A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. 
Egy sütőbe is tehető serpenyőbe öntjük az olívaolajat és megpirítjuk rajta a fokhagymát.
Rátesszük a hal darabokat és néhány perc alatt kérget pirítunk mindkét oldalukra.
Felöntjük a száraz fehérborral, hozzáadjuk a rozmaring ágakat, az olajbogyót és a citromkarikákat.
Lefedjük és pár percig együtt főzzük.
Végezetül felöntjük a sűrített paradicsommal és előmelegített sütőbe téve, 180 fokon kb.10 perc alatt összesütjük.