Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Lilahagymás alma chutney
kedvencünk , könnyű , őszi

Lilahagymás alma chutney Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
140 kcal 1 g 1 g 40 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 kk szerecsendió
  • 1 tk só
  • 2 darab lilahagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 db fahéjrúd
  • 4 ek diabetikus mézpótló
  • 2 ek balzsamecet
  • 4 darab alma

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, a lilahagymát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a balzsamecetet, rákanalazzuk a mézpótlót és alaposan elkeverjük.
Rátesszük az alma kockákat, valamint a hagyma karikákat; hozzáadjuk a fahéjrudat és közepes lángon, többször megkeverve kb. 50 perc alatt karamellizáljuk.
Közben ízesítjük a sóval, a szerecsendióval és a borssal, illetve ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet is.
Addig főzzük, míg sötétbarna színe és darabos lekvár állaga nem lesz.
Ha elkészült, kiemeljük a fahéjrudat és a chutney-t sterilizált üvegbe kanalazzuk.