Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

New York Times szilvatorta
cukormentes , őszi , szilva

New York Times szilvatorta Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 25 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
139 kcal 8 g 3 g 26 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 100 gr vaj
  • 2 darab tojás
  • 12 db szilva
  • 1 tk sütőpor
  • 2 csipet só
  • 4 tk őrölt fahéj
  • 1 darab narancs
  • 120 gr eritrit
  • 120 gr csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék

Elkészítés:

Az eritritből 20 grammot elkeverünk egy tálkában a fahéjjal.
A szilvákat megmossuk, kimagvazzuk és félbevágjuk, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
Egy keverőtálban a puha vajat habosra keverjük a maradék eritrittel.
Hozzáadjuk a szénhidrátcsökkentett lisztet, a sütőport, a sót és tojásokat.
Alaposan eldolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk a masszát.
A torta tetejére rakosgatjuk a félbevágott szilvákat, meglocsoljuk a narancs levével, meghintjük a fahéjas eritrittel és előmelegített sütőbe téve, 180 fokon 50-55 perc alatt készre sütjük.