12 személy részére | Előkészületi idő: 25 perc | Főzési idő: 50 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
139 kcal | 8 g | 3 g | 26 g |
Az eritritből 20 grammot elkeverünk egy tálkában a fahéjjal.
A szilvákat megmossuk, kimagvazzuk és félbevágjuk, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.
Egy keverőtálban a puha vajat habosra keverjük a maradék eritrittel.
Hozzáadjuk a szénhidrátcsökkentett lisztet, a sütőport, a sót és tojásokat.
Alaposan eldolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk a masszát.
A torta tetejére rakosgatjuk a félbevágott szilvákat, meglocsoljuk a narancs levével, meghintjük a fahéjas eritrittel és előmelegített sütőbe téve, 180 fokon 50-55 perc alatt készre sütjük.